Do you know that Agape now has an official Facebook page? Follow us to get frequent updates and tips on everything Agape.

Facebook-link Facebook  /  Instagram-link Instagram  /  Pinterest-link Pinterest  /  Twitter-bird-light-bgs @agapedesign
 /  De_club de club
 
ITA / ENG
 

 

Products

  • Categories
  • Catalogues
  • Download
  • Contract
  • News

    Press

    Company

    Contact

    Service and support

     
     

    Portfolio — Hotel Mediterraneo, Jesolo

     
     

     
    Country: Italy
    Architect: Parisotto + Formenton Architetti in cooperation with Studio Progest
    Typology: hotel
     

    Surrounded by the Jesolo pinewood on the Venetian lagoon, the Mediterraneo is a four-star hotel wholly dedicated to relaxation and comfort. The imposing circa four thousand square metre structure has four floors and a basement level. Reception, bar, restaurant and lounge are on the ground floor, with the bedrooms on the upper floors, and the fitness and spa areas occupying the entire basement.

    Recent extension work and renovation of both interior and exterior have been carried out by architects Parisotto + Formenton. The original structure was built in 1956 by Renzo Menegazzo. Built on to the existing example of fifties rationalism, the new wing reaches out towards the sea and pinewood.

    Three suites and two apartments have been added, while the focus of the renewed outdoor spaces is the small pavilion housing swimming pool, solarium and bar. A line of blocks of concrete, which gains iconic status here, defines the path leading across the lawn to the sea. When not in cement the materials and colours of the walls and interior floors and exterior surfaces, are streaked Istrian stone and natural wood.

    The connection between interior and exterior is also a central theme in the rooms, whose large windows ensure the view becomes a highly distinctive part of the space. The suites and bathrooms are havens of rest and total well-being. In the 37 square metres of suite 1 the two rooms join to become a single large space; the Normal bathtub, designed by Benedini Associati and made of white Cristalplant® biobased, sits at the centre of the room, allowing you a prime location from which to enjoy the splendid view of the pine trees.

    photography: Mads Mogensen, Paolo Utimpergher

     
     
     
     
    « back to the references