Would you like to receive the latest news about Agape? Register here to receive our newsletter.

Facebook-link Facebook  /  Instagram-link Instagram  /  Pinterest-link Pinterest  /  Twitter-bird-light-bgs @agapedesign
 /  De_club de club
 
ITA / ENG
 

 

Products

  • Categories
  • Catalogues
  • Download
  • Contract
  • News

    Press

    Company

    Contact

    Service and support

     
     

    Portfolio — 25 Hours Hotel, Zürich

     
     

     
    Country: Switzerland
    Architect: Alfredo Häberli
    Typology: hotel
     

    The complex project developed by designer Alfredo Häberli for the 25 Hours Hotel is located in the 5th district of Zurich West. This former industrial area has now become a key focus of the city’s cultural scene, thanks to considerable redevelopment that has given rise in recent years to art galleries and trendy theatres. The young German hotel chain aims to become an important point of interest and exchange in the neighbourhood. As a result, the hotel’s ground floor is designed as a multifunctional space open to the outside. Besides the central lobby it includes a bar and lounge with a small library and a space for public performances. On the first floor there is a large meeting room and a kitchen, used to host courses and gastronomic events.

    25 Hours Hotel Zurich offers quite a surprise, with its rich colours and decorative elements deployed with a light and humorous touch. The design project is something of a game of reflection, in which the hotel mirrors the liveliness of the neighbourhood in which it is set, projecting it back again, enhanced, to the outside, like a declaration of love to the city. Here cultural references abound, and the whole of the décor – including 60 works by the Argentinian designer – combines to create an entertaining, almost playful environment. Häberli’s intention is to create “a subtle form of humour – he explains – so that guests can learn to look at things like children.”

    The 126 rooms are divided into three types: silver, gold and platinum in wry reference to the city’s financial reputation. This playful space provides the ideal setting for the essential and welcoming lines of the Spoon XL Cristalplant® biobased bathtub designed by Benedini Associati, whose minimalism ensures it is at ease in the most varied contexts, and which here interacts with the geometric and colourful rhythm of the décor.


    awards: Interior Design of the year Café or All-Day-Dining

    photography: Stephan Lemke

     
     
     
     
    « back to the references