Do you need detailed information about our products? Register here to access the spec sheets directly from the product's page.

Facebook-link Facebook  /  Instagram-link Instagram  /  Pinterest-link Pinterest  /  Twitter-bird-light-bgs @agapedesign
 /  De_club de club
 
ITA / ENG
 

 

Products

  • Categories
  • Catalogues
  • Download
  • Contract
  • News

    Press

    Company

    Contact

    Service and support

     
     

    Portfolio — Plane House Skiathos

     
     

     
    Country: Greece
    Architect: K-Studio
    Typology: private residence
     

    Built high up on the Greek island of Skiathos, Plane House becomes part of the landscape, capturing a breathtaking view that seems to stretch endlessly before the eye.

    “The summer house is not a functional house, it is a beautiful house. Its beauty becomes its function. The design should simultaneously comfort and excite. After all, that’s what holidays are all about”. This is the concept at the heart of the design project by the Athensbased K-Studio, owned by architects and brothers Dimitris and Konstantinos Karampatakis, for the holiday home of their friend Achilleas Mourtzouchos.

    The distinctive element of Plane House is the sense of a single continuous space between exterior and interior, an uninterrupted dialogue made even more tangible by the large tree embedded in the geometry of the roof overhanging the front terrace.

    The entire house is designed with this relationship in mind. The dining area is situated beyond the wall of glass of the living room the exterior via a long, broad patio. The infinity pool also follows the same logic, the water merging with the blue of the horizon.

    The materials, particularly the raw concrete of the interiors, are carefully chosen to recall the natural characteristics of the environment: the stone walls of the exterior, wooden floors and smooth white pebbles found again inside the bathroom on the first floor.

    Here, the white stones form a large square at the base of Ufo, the large circular steel, two-tone, spacious bathtub with white Exmar back-rest, and Fez taps. Completing the décor are Raso washbasins with their deep bowls set into a white Exmar surface.


    photography: Yiorgos Kordakis

     
     
     
     
    « back to the references