Do you know that Agape now has an official Facebook page? Follow us to get frequent updates and tips on everything Agape.

Facebook-link Facebook  /  Instagram-link Instagram  /  Pinterest-link Pinterest  /  Twitter-bird-light-bgs @agapedesign
 /  De_club de club
 
ITA / ENG
 

 

Products

  • Categories
  • Catalogues
  • Download
  • Contract
  • News

    Press

    Company

    Contact

    Service and support

     
     

    Portfolio — Bellevue Hill

     
     

     
    Country: Australia
    Architect: Luigi Rosselli Architects
    Typology: private residence
     

    The redesign of a large Victorian mansion in the eastern suburbs of Sydney provides the chance for a significant extension, designed by Italian architect Luigi Rosselli. A comprehensive development closely linked to the original spaces led to the construction of a new wing,whose appearance stands out clearly and unequivocally both inside and outside, with no uneasy comparison between the different periods.

    Located next to the house is a clean two-storey space, connected to the original building by a contemporary structure fully panelled in glass. The first floor of the new building houses a family room and a kitchen, while the upper level accommodates the bedrooms of the staff and a large study.

    The two areas of the house remain faithful to their respective identities while maintaining a harmonious relationship. The shift between the living room with its white wood panelling and white marble fireplace and the minimalist style of the new wing occurs naturally.

    Even the choice of materials follows this philosophy, so that those used for the new work are decidedly contemporary and chosen for their energy-saving characteristics. To cool the rooms, for example, a geothermal system was developed that uses the low
    temperatures of the subsoil.

    In perfect harmony with the environment, one of the bathrooms features the Novecento washbasin, in white Cristalplant® biobased, an eco-sustainable material that like other choices made by the owners during the renovation reveals their care for the environment. With its clean, harmonious shapes, the piece evokes just to the right degree the atmosphere of bathrooms of the last century.


    photography: Justin Alexander

     
     
     
     
    « back to the references