Do you need the 2D or 3D files of our products? Register here to get access to the download area.

Facebook-link Facebook  /  Instagram-link Instagram  /  Pinterest-link Pinterest  /  Twitter-bird-light-bgs @agapedesign
 /  De_club de club
 
ITA / ENG
 

 

Products

  • Categories
  • Catalogues
  • Download
  • Contract
  • News

    Press

    Company

    Contact

    Service and support

     
     

    Portfolio — Verona

     
     

     
    Country: Italy
    Architect: Architetti Associati Pasini Ágoston
    Typology: private residence
     

    The apartment was originally a shop consisting of two overlapping but non-communicating spaces – the window on the ground floor and a cellar in the basement, with different entrances. It is now an apartment of 150 sq. m on two levels with a central courtyard. Situated on the edge of the historic centre of Verona in the heart of the Filippini quarter, this studio-home is the result of some almost archaeological research. The conversion of the shop saved the environment from abandon and transformed it into a distinctive location full of personality.


    The result is introverted in character, where the search for natural light and the aim to optimize the indoor space goes hand in hand with a painstaking study into the ratio between solids and voids, and the different levels. The alterations made to the ceiling, and the floor levels, the sloping ceiling with the addition of skylights with glass you can walk: on all help diffuse the light, while at the same time separating the private areas – smaller and hidden – from the public ones. Also carefully studied is the use of colour, with mostly neutral tones for materials and textures; the original walls alternating with white ones; the use of wood for the floors of the home and cement for those of the studio; the details in iron and the sophisticated furniture.

    There is nothing showy about the decisions taken, though, and some very thorough study and research has ensured an informal calm, where clarity and simplicity of language are key factors.

    The style of the bathroom blends seamlessly with the rest of the house. The Ottocento bathtub, with its linear but retro flavour, the capacious Evolution EVO-E2 washbasin with sloping side – the system designed by Benedini Associati that fits into a single element but with different sizes – here is made of wood and fitted with Fez taps, and the highly expressive Nudo mirror.


    photography: Cristina Lanaro – PHplus

     
     
     
     
    « back to the references